Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku KASJER została przygotowana w oparciu o metodę wg. Polskiej Normy PN-N-18002, która jest uznawana oraz rekomendowana przez organy kontrolujące, między innymi Państwową Inspekcję Pracy, czy Państwową Inspekcję Sanitarną.
Dokumentacja została przygotowana przez doświadczonych specjalistów, w sposób profesjonalny i rzetelny, a co najważniejsze, zgodnie z wytycznymi i obecnymi przepisami prawa.
ZAWARTOŚĆ OCENY RYZYKA ZAWODOWEGO
- Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy PRACOWNIK ADMINISTRACYJNO-BIUROWY, sposób i miejsce wykonywania pracy).
- Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
- Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
- Szczegółowe karty zagrożeń dla Kucharz zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
- Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
- Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.
- Dokumentacja składa się z około 20 stron w formacie A4.
OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA STANOWISKA PRACY
- obsługa wagi elektronicznej i kasy fiskalnej,
- obsługa reklamacji i zwrotów towarów,
- kontrola stanu sklepowej kasy,
- informowanie klientów,
- utrzymywanie ładu i porządku na stanowisku pracy,
- współpraca z pozostałym zespołem pracowników
Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku KASJER została przygotowana w oparciu o metodę wg. Polskiej Normy PN-N-18002, która jest uznawana oraz rekomendowana przez organy kontrolujące, między innymi Państwową Inspekcję Pracy, czy Państwową Inspekcję Sanitarną.